in , , ,

Kürtler işgal saldırılarına karşı ortak tutum için toplanıyor

Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK), işgal saldırılarına karşı 15 Mayıs’ta bir çalıştay organize edecek.

KNK Yürütme Konseyi Üyesi Zübeyir Aydar, “Bu konferans ile amacımız Kürdistan ve dünya kamuoyunu Türkiye’nin bu saldırılarına karşı uyarmaktır” dedi.

KNK, Türkiye´nin 24 Nisan’da Güney Kürdistan’ın Metina, Zap ve Avaşin bölgelerine yönelik başlattığı geniş işgal saldırılarına karşı bir çalıştay organize edeceğini duyurdu. 

KNK Yürütme Konseyi bu amaçla basına ve kamuoyuna yönelik yaptığı duyuruda, “Bu büyük saldırılar sadece HPG güçlerine karşı değil, Kürtlerin tüm kazanımlarını ve özellikle de Güney Kürdistan’ın işgalini amaçlamaktadır. 24 Nisan Ermeni halkına karşı soykırımın yıldönümüdür. Bu operasyonun, soykırımın yıldönümünde başlatılması tesadüf değildir. Mesaj açıktır ve soykırım mesajıdır” dedi. 

KNK, saldırı ve işgalciliğe karşı “ulusal bir tutum” ortaya konulması için Kürdistan ve yurtdışında, Kürdistani parti, örgüt ve kurum temsilcileri ile aydın, akademisyen, yazar, gazeteci, sanatçı, dini temsilciler ve diğer Kürdistani toplulukların temsilcilerini bir araya getireceklerini bildirdi. 

Çalıştay 15 Mayıs günü Avrupa saatiyle 10.00’da Kürdistan saati ile 11.00’de Zoom üzerinde başlayacak. Çalıştay, saat 20.30’a kadar sürecek. 

KNK Yürütme Konseyi, “Türk devletin işgalciliğine karşı ulusal tutum çalıştayı” başlıklı online konferansa katılmaya çağırdı. 

AYDAR: BU BİR YOK ETME SALDIRISIDIR

Çalıştaya ilişkin ANF’ye konuşan KNK Yürütme Konseyi Üyesi Zübeyir Aydar, “Bu konferans ile amacımız Kürdistan ve dünya kamuoyunu Türkiye’nin bu saldırılarına karşı uyarmaktır” dedi. 

İşgal saldırısı için “Tam bir soykırım saldırıdır, bir yok etme saldırısıdır” diyen Aydar, şunları ekledi:

“Türkiye’de iktidarda bulunan klik, Enverci bir kliktir. İttihat Terraki’nin 106 yıl önce Ermeniler, Asuri-Süryaniler, Rumları soykırıma tabi tutma kararının yıldönümüne denk getirilmesi tesadüf değildir. Soykırım mesajıdır. Aynı günde bu şekilde saldırmasının amacı budur.”

Türk devletinin Kürdistan’ın dört parçasında Kürt kazanımlarını yok etmek istediğine vurgu yapan Aydar, “Kürt kazanımları nerde varsa oraya saldırıyor. Kürtlük namına hiçbir şey bırakmama amacındalar” diye konuştu. 

Türk devletinin başka halkların yokluğu üzerinden kendisini inşa ettiğini ifade eden Aydar, Türk devletinin şimdi de “Kürtleri yok ederek” bu inşayı tamamlamak istediğine işaret etti. 

‘DÜŞMANA KARŞI BİRLİK OLMA ZAMANIDIR’

Bütün Kürdistanlıları ve partileri ayrım yapmadan çalıştaya davet ettiklerini söyleyen Aydar, “Her meslekten Kürdistani şahsiyetleri davet ettik. Bugün düşmana karşı birlik olma zamanıdır. Onun soykırım saldırılarına karşı durma ve durdurma zamanıdır. Birlikte hareket edersek sonuç alabiliriz. Bütün Kürdistanlıları zulme karşı tutum almaya çağırıyoruz. Bu bir tavır koyma konferansıdır. Amacımız budur” şeklinde konuştu.  

KÜRDİSTAN’DAKİ ZULMÜ GÖRMEDEN….

Filistin’deki duruma ve Türkiye dahil İslam dünyasının tepkilerine de dikkat çeken Aydar, “Bayram arifesinde Filistin’de de olaylar oldu. Orada da zulüm var. Dünyanın her yerindeki zulümlere karşıyız ve zalimleri kınıyoruz. Türkiye ve İslam dünyası Kürdistan’daki zulmü görmüyor; Filistin’e yönelik yönelik tepkileri de sahtedir.  Bunu da dünya kamuoyunun ve İslam dünyasının dikkatine sunmak istiyoruz.  AKP-MHP faşizminin yüzü görülmeli. Orada Filistin halkı ile dayanışmadan bahsederken, arkada İsrail ile iş birliği yapıyor. Kürdistan’daki soykırım görmeden, Filistin’deki zulme çıkmak sahtekarlıktır” diye noktaladı.  (ANF)

What do you think?

10k Points
Upvote Downvote

Hayal

„100 Milliarden Euro Corona-Wirtschaftshilfen bewilligt“