in

Hüseyin Habip Taşkın: Çok seslilik şart

Makale

"Halk ne yapıyor? Devrimci muhalefet ne yapıyor?"

Koronavirüslü yaşam ülkemizde renkli görünümlere sahne oluyor. Yaşadıklarımız, daha doğrusu bizlere yaşattıkları mizahlı bir öyküdür. Öykünün neresinden ele alırsanız alın sermayenin keyfi yerindedir. Aşağı tabakada olan bizlerin ne tadı nede tuzu vardır. Her şey kabak tadında, kokuşmuş düzen anlayışıyla gidiyor. Daha doğrusu işi götürüyorlar.

Halk ne yapıyor? Devrimci muhalefet ne yapıyor? Muhalefet gücümüz çok sönük geçiyor. Devrimci muhalefetin bir arada ortak bir tutum sergilemesi gerekiyor. Bir araya gelemediğimiz sürece çoğalamayız. Ortak akılla yeri yerinden oynatırız. 68 ve 78’ liler, de haydi…

Yaşadığımız Koronavirüslü günlerde “Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu, Türkiye’de Sağlık Bakanlığı tarafından koronavirüs pandemisi nedeniyle KOVID-19 hastalığı ile mücadele için 10 Ocak 2020 tarihinde oluşturuldu.”

Oluşturulmasına oluşturulmuş ama kendileri ortada yok! Sağlık Bakanı ile Tek adam eline mikrofonu almış konuşuyor. AKP kongrelerine ve tarikat cenazelerine tarikatlar tarafından okunmuş, püflenmiş olmalı ki, yasak yok. Gelelim ülkemizdeki 1Mayıs kutlamalarının yasaklanmasına… Koronavirüs bahane ediliyor. Açıkça deseniz ya, ‘1Mayıs İşçi Sınıfının dünya halklarının dayanışmasını, bayramını yasaklıyoruz. Bunları bitireceğiz’ diye.

Yasaklar sadece bununla sınırlı değildir. Alkol satışı yasak! Koronavirüs Bilim Kurulu herhalde alkol içicilerinin koronavirüse daha çabuk yakalanmasını tespit etmiş olmalılar ki, Yasak şıp diye gelmiş. Sağlık Bakanı, AKP+MHP işbirliğiyle yeni Osmanlı döneminin taşlarını döşüyorlar.

Şeriat yasalarını dayatıyorlar. Koronavirüs Bilim Kurulu sizler necisiniz? Neye hizmet ediyorsunuz? Hiç onurunuz yok mu?

Hüseyin Habip Taşkın

01.05.2020

What do you think?

10k Points
Upvote Downvote

Eski Bakan Pekcan, giderayak bunu da yapmış

Bugün Ne İzlemeli?