in ,

Beştaş: AKP’nin yaptığı her şey kendisi için

„AKP’nin yaptığı ve söylediği her şey kendisi ve iktidarı için“

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, "AKP'nin yaptığı ve söylediği her şey kendisi ve iktidarı için" dedi. Beştaş, her an seçim olacakmış gibi hazır olduklarını söyledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, parti kapatmalara ve erken seçim gündemine ilişkin ANF’ye konuştu.

Geçmişten günümüze birçok partinin kapatıldığı, yasaklandığı bir siyasi iklimden gelen Türkiye siyasetine ilişkin, “Türkiye, parti mezarlığına dönüştürülmüş durumda. Bu mezarlık aynı zamanda halk mezarlığıdır, halkın iradesinin mezarlığıdır” değerlendirmesini yapan Beştaş, olası erken seçim gündemine ilişkin de “Seçim ittifaklarından bağımsız olarak söylüyorum; seçim güvenliğini sağlamak için herkesin birlikte hareket etmesi gerekiyor” dedi. Beştaş ayrıca “Biz HDP olarak bütün kurumlarımızla seçime hazırız” dedi.

‚TÜRKİYE PARTİ MEZARLIĞINA DÖNÜŞTÜRÜLDÜ‘

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Türkiye Cumhuriyetinin kurulduğu günden beri her dönem farklı kesimlere yönelik temsiliyeti engellemek için gündeme getirilen parti kapatmalarına ilişkin eleştiride bulunarak HDP için açılan kapatma davasını değerlendirdi. Parti kapatmanın halk iradesini yok saymak olduğunu belirten Beştaş, “Şimdiye kadar parti kapatılması hiçbir soruna çözüm olmadı. Partiler halk istediği sürece siyaset yapabilir ve örgütlenebilirler. Siyasi partiler, Anayasadaki tanıma göre de uluslararası kurallara göre de demokrasi unsuru olarak tarif edilirler ve anayasal ilkelerine göre kurulur. Türkiye’nin darbe anayasasında bile bu var. Bir demokratik yaşamdan söz edebileceksek en asgari koşullarda özgürce örgütlenebilmek, istedikleri parti etrafında kenetlenebilmek, oy verebilmek anlamına geliyor. Ama Türkiye, parti mezarlığına dönüştürülmüş durumda. Bu mezarlık aynı zamanda halk mezarlığıdır, halkın iradesinin mezarlığıdır” dedi.

‚AKP ZALİMLİK UNVANINA YÜKSELDİ‘

AKP’nin iktidara gelirken savunduğu siyaset ve söylemlerinin tersini yaptığını belirten Beştaş, şöyle devam etti: “AKP iktidarda kaldığı sürece, kendilerince mazlum ve mağdur kimliklerinden zalimlik unvanına yükseldiler. Bu yollardan geldikleri için kendilerini tekrar tekrar yalanlarcasına, tekrar tekrar inkar edercesine bir yola girdiler. Bunların tek bir nedeni var; AKP, iktidarı çok sevdi. Hegemonyayı, baskıyı, yönetmeyi, tek adam rejimini, antidemokratik uygulamaları ve kendi çevresini kalkındırmayı çok sevdi ve bunu terk etmek istemiyor. Bunun yolunun da demokrasiden değil; totalitarizmden geçtiğini düşünüyor, oradan besleniyor. Yaptığı ve söylediği her şey kendisi ve iktidarı için, bu halk için artık yapabileceği hiçbir şey kalmadı.”

ŞU AN DEMOKRATİK VE ÖZGÜRLÜKÇÜ ORTAM YOK

Türkiye’de siyaset krizinin aşılması için artık bir zorunluluk haline gelen ve muhalefetin her fırsatta dile getirdiği erken seçime de değinen Beştaş, “Biz, bir buçuk yıldır erken seçimin koşulunun olduğunu söylüyoruz. Demokratik bir seçim ortamının yaratılarak halk iradesinin sandığa yansıması gerektiğini defaatle söylüyoruz. Şu anda demokratik ve özgürlükçü bir ortam yok. Ama bu seçim yapılamayacağı anlamına gelmiyor. Biz, diğer muhalefetteki partiler, demokrasi güçleri, STK’ler bir bütün olarak halkla birlikte bu koşulların sağlanması için çalışmalıyız. Seçim güvenliğini sağlamamız için yapacağımız çok iş var, birlikte yaparsak başarırız. En yakın örnek İstanbul seçimlerinde bir irade ortaya çıktı” değerlendirmesini yaptı. AKP’nin seçim güvenliğini riske atacak yaklaşımlarının da olduğunu vurgulayan Beştaş, “seçim güvenliğini sağlamak için herkesin birlikte hareket etmesi gerekiyor” diye konuştu.

‚HER AN SEÇİM OLACAKMIŞ GİBİ HAZIRIZ‘

HDP olarak olası bir erken seçime hazır olduklarının da altını çizen HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, “Parti meclisimiz, seçim komisyonumuz, kadın meclisimiz, MYK, meclis grubumuzla her an seçim olacakmış gibi hazırlıklarımızı yapıyoruz. Defalarca baskılara rağmen seçimlere girmiş bir partiyiz. Bu konuda deneyimliyiz ve hiçbir kuşkumuz söz konusu değil. Bütün örgütlerimiz ve halkımızla birlikte seçime hazırız” diyerek sözlerini sonlandırdı.

ANF

What do you think?

10k Points
Upvote Downvote

Politik in Hamburg

100.000er Antrag für energetische Gebäudesanierung