in

İHD ve hukukçulardan Ermeni Soykırımı açıklamaları

İHD, Amed Barosu ve ÖHD, Ermeni Soykırımı’nda katledilenleri andı, soykırımı tanıma ve yüzleşme çağrıları yaptı.

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul ve Adana şubeleri, Amed Barosu, Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD), Ermeni Soykırımı’nın yıl dönümünde yazılı açıklamalar yaptı.

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul ve Adana şubeleri, Amed Barosu, Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD), Ermeni Soykırımı’nın yıl dönümünde yazılı açıklamalar yaptı.

İHD: BİR UYGARLIĞI YOK ETTİLER

İHD İstanbul Şubesi Irkçılık ve Ayrımcılığa Karşı Komisyonu, „Ermenilerin sadece canlarına kastedilmedi. Mallarına, mülklerine, paralarına, hatıralarına, tarihlerine el konuldu. Bir uygarlık, binlerce yıllık anayurdundan tüm izleriyle birlikte silinip yok edildi” dedi.
Açıklamada, „O zaman nehirlerden akan, vadilerde üst üste yığılan, uçurumlardan atılan, denizlerde boğulan mezarsız ölüler hak ettikleri gibi, haysiyetlerine uygun şekilde gömülmüş olacak. Ruhları huzura erecek. Adalet yerini bulacak” ifadelerine yer verildi.
İHD Adana Şubesi de şunları kaydetti: „Ermeni toplumunun yaşadığı insanlık trajedisini yüreğimizin derinliklerinde duyuyor, bu süreçte yaşamını yitirenleri bir kez daha saygıyla anıyoruz.“

AMED BAROSU: KARANLIĞA IŞIK TUTALIM

Amed Barosu, Ermeni Soykırımı’nın yıl dönümü nedeniyle “Büyük Felaket’in Acısını Paylaşıyoruz” başlıklı bir açıklama yayımladı. Açıklamada, „Bugün bize düşen karanlığa ışık tutmak, acı da olsa gerçekle yüzleşmek ve büyük felakette yaşamını yitirenlerin ruhuna bir nebze olsun huzur sağlamaktır“ denildi.

ÖHD: SESİMİZİ YÜKSELTELİM

Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) Genel Merkezi de Ermeni Soykırımı’nın tanınmasını istedi. Açıklamada, “Türkiye Cumhuriyeti resmî anlatılarında soykırımı inkar etti, Türkiye toplumu soykırım gerçeğiyle yüzleşmeyi reddetti. Soykırım tartışmasını ve yüzleşmeyi ülke gündemine getirmeyi başaran sevgili Hrant Dink bunun bedelini 2007 yılında sokak ortasında katledilerek canıyla ödedi. Şimdi bizler sevgili Hrant Dink ve 24 Nisan 1915’ten itibaren kırıma uğratılan tüm halklar için sesimizi yükseltmeyi bir zorunluluk olarak görüyoruz ve soykırım tanınsın, soykırım mağduru olan Ermenilere tüm hakları iade edilsin diyoruz” denildi.

(ANF)

What do you think?

10k Points
Upvote Downvote

Commerzbank wird „Net-Zero“-Bank

Eleştiri Notları -4