in

Sevgililer Günü „kırmızı gül“ alımını artırdı

Florist Sevda Yırtıcı
Florist Sevda Yırtıcı

ALMANYALILAR – „Sevgililer Günü“ herkes için ama özellikle de sevgililer için büyük ve önemli bir anlam taşıyor. Sevgililer Günü’nde „kırmızı gül“ alanların sayılarının çoğunlukta olduğunu belirten florist Sevda Yırtıcı, kırmızı güllerin aşkı, tutkuyu ve sevgiyi tanımladığından dolayı tercih edildiğini belirtti.

Hamburg’da Landwehr 39 adresinde 10 yıldır Sevdas Blumen adı altındaki işletmesini yürüten 44 yaşındaki üç çocuk annesi iş insanı Sevda Yırtıcı, „14 Şubat Sevgililer Günü dolayısıyla şimdiden kırmızı gül siparişi arttı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da ilk sırada kırmızı güller geliyor. Çünkü kırmızı güllerin anlamı büyük. Bir nevi sevgi, aşk, tutku gibi duygulu anlamları var. Genç sevgililer bu özel mesajı vermek için kırmızı gülleri tercih ediyorlar. Erkeklerin yüzde 80’i gül alıyor. Elbette beyaz veya çeşitli gül ve çiçeklerden oluşan buketler de tercihler arasında geliyor“ dedi.

Koronavirüsten dolayı herkes gibi kendisinin de maddi olarak etkilendiğini belirten Sevda Yırtıcı, „Benimle kızım da ve eşim diğer çocuklarım da gerektiğinde yardımcı oluyorlar. Benim bazı benzin istasyonlarıyla anlaşmam var, oralara çiçek ürünü veriyorum ve bir şekilde kendi imkanlarımla bugüne kadar ayakta kaldım, kalmayada devam ediyorum. Son aylarda küçük esnafın yaptığı gibi biz de spariş üzerine çalışıyoruz ve müşteri gelip kapıdan alıyor. Böyle devam ederse ne kadar daha ayakta kalırız ne yazıkki bilemiyoruz. Herkes gibi kriz bizi de çok etkiledi“ açıklamasında bulundu.

Pandemi nedeniyle bazı çiçeklerin fiyatlarının dörde katlandığına dikkat çeken Yırtıcı, „Bazı ürünler koronavirüsten dolayı gümrükte kalıyor, çiçekler tarlada kalıyor, büyük sıkıntılar çıkıyor. Farklı nedenlerden dolayı aldığımız bazı çiçekler dört kat pahalandı. Ama bunu ben müşteriye yansıtamıyorum. Yakınımızda hastane, bakımevi gibi önemli kurumlar var. Buralara ziyarete gidenler genellikle bir buket alıp götürüyordu. Şimdi ise ziyaretçi kabul edilmiyor, insanlar evlerinde daha fazla vakit geçiriyor ve insanların da kazançları yani maaşları artmıyor. Çiçek alıp masaya koymak önceden normaldi herkes için olmasa da. Fakat şu anda çiçek bir lüks sayılıyor ve insanlar para harcamak istemiyorlar“ ifadesinde bulundu.

Düğün arabaları, düğün veya etkinlik salonları canlı çiçeklerle donatıldığının altını çizen Sevda Yırtıcı, „Şimdi düğünler, gelin arabaları gibi çiçeklerle donattığımız, süslediğimiz ortamlar maalesef yok. Her alanda olduğu gibi müşteri sayısı çok aza düşmekle kalmadı ciromuz da yüzde 30’lara düştü. Devletten yardım almıyorum çünkü sipariş üzerine satışı devam ettiriyorum ama uzun soluklu dayanmamızın son anlarını yaşıyorum. Restoran ve kafeler kapalı, restoranların masalarına da daha önce canlı çiçekler veriyorduk. Ayrıca telefondan sipariş almak çok zor. Çünkü rengini ve hangi tür çiçek veya gülden buket yapılacak uzun uzun anlatmak zorundasınız, bu da zaman alıyor. Şu anda Sevgileler Günü gibi özel günler biraz hareketli ve mezarlar için çelenkler yapıyorum. Acı ama gerçek koronavirüsten ölenlerinde aralarında olduğu ölümler arttı ve çelenk yapmamızda da hafif artış var. Sağlıklı kalmamız çok önemli. Allah’a şükürler olsun daha suyun üzerinde yüzüyoruz. İnşallah pandemi yakında biter ve eski günlerimize kavuşuruz“ diye konuştu.

Veröffentlicht am 12.02.2021

What do you think?

10k Points
Upvote Downvote
Cahit Balat

Kuaförler 1 Mart´ta müşterilerine kavuşmayı bekliyor

Marriage Story film afişi

Marriage Story